Imunita miminka
Imunita miminka
Andrea Kárníková Andrea Kárníková
2 minuty čtení
Imunita miminka
Do oblíbených

Imunita miminka

2 minuty čtení
Imunita miminka
Do oblíbených

Mateřské mléko je skvělým způsobem, jak zvýšit imunitu miminka, protože obsahuje všechny bílkoviny, cukry a tuky, které dítě potřebuje proto, aby bylo zdravé a mělo silnou imunitu, ale když bohužel některým ženám není dopřáno své dítě nakojit, tak musíme imunitu svého miminka budovat jinak. 

Naštěstí je dobrá zpráva, že necelých devadesát procent kvality našeho zdraví můžeme významně ovlivnit svým přístupem. A abychom se dlouhodobě cítili dobře a společně s námi také naše děti, musíme dlouhodobě náš organismus pravidelně podporovat. 

Moje tipy jsou například:

Zadejte svůj e-mail a dostaňte z Nutriklubu víc!
Získejte cenné rady od našich odborníků a množství další výhod!
Přidejte s k nám!

  • zdravá strava, protože ta je základem dobrého imunitního systému. Imunitu posiluje ovoce a zelenina, jako jsou jablka, mrkev, batáty, fazole, brokolice, kiwi, melouny, pomeranče, jahody a mnohé další. Já kupuji ovoce a zeleninu v bio kvalitě nebo si sama pěstuju a mám stoprocentní jistotu, že pokrmy nejsou ničím nastříkané.  
  • další důležitou složkou potravy, která posiluje imunitní systém, jsou ořechy, semena, luštěniny a další potraviny bohaté na vitamíny A, B2, B6 a C, zinek selen a esenciální mastné kyseliny. 
  • já osobně se vyhýbám potravinám, kde je velké množství cukru.
  • 
dalším tipem je dostatečný odpočinek a spánek, kvalitní spánek – já se svou dcerou spím v jedné posteli, myslím si, že tohle je pro ni nejlepší a má kvalitnější spánek, tolik často v noci se nebudí. A hlavně spánek venku na čerstvém vzduchu, aby dítě nachytalo dostatečné množství vitamínu D, který posiluje svou imunitu. 
  • v zimě podporuji Vitamín D doplňkem stravy a to přírodními kapičkami, které se vstřebávají.

  • své miminko nedopuji žádnými léky, protože nadměrné užívání antibiotik ničí imunitní systém, ale používám přírodní homeopatika, hlavně v případě před a po očkování. 
  • a samozřejmostí jsou probiotika. Já své dceři dávám například jogurt, ale i další jídla probiotika obsahuje (jako jsou například zelí, kefír, podmáslí a mnohé další). 
  • také velkou částí dobré imunity je i psychická pohoda. Láska a pohoda je pro celkový vývoj dítěte hodně důležitá, a proto svému dítěti dávám stoprocentní lásku a pocit, že je šťastné, a že i já se cítím šťastná. Hodně se tulíme, mazlíme, povídám ji pohádky, často ji pusinkuji a každý den minimálně jednou ji řeknu, že ji moc miluji. 

Od doby, kdy jsem zjistila, že čekám miminko, učím se zvládat lépe stresující situace, která taktéž oslabuje náš imunitní systém a snižuje odolnost vůči nemocem. 

Tohle jsou moje tipy na zvýšení imunity. Myslete na láska, ta dělá opravdu hodně. 

Andrea&Lili

Pomohl vám článek?
Související témata
Ochutnali jsme
Sdílejte článek s přáteli
Do oblíbených
Související témata
Ochutnali jsme
Související články
Nutriklub stále roste.
Děkujeme vám za důvěru.
Chci se zaregistrovat
20+
Odborníků se zapojilo do tvorby obsahu
100 000+
Spokojených maminek a tatínků
350+
Článků
od odborníků
25 000+
Zodpovězených dotazů v naší poradně
Chci se zaregistrovat
Nový e-shop - CHCI SLEVU