4 důvody, proč byste měli zvážit zavedení batolecího mléka
4 důvody, proč byste měli zvážit zavedení batolecího mléka
 K. Vondrová K. Vondrová
2 minuty čtení

V tomto článku se dozvíte, jak reagovat, když se dostanete do fáze, kdy vaše kojené dítě začne potřebovat více než mateřské mléko. 

Do oblíbených

4 důvody, proč byste měli zvážit zavedení batolecího mléka

 K. Vondrová K. Vondrová
2 minuty čtení

V tomto článku se dozvíte, jak reagovat, když se dostanete do fáze, kdy vaše kojené dítě začne potřebovat více než mateřské mléko. 

Do oblíbených

Plánovala jste kojit co nejdéle. Tak dlouho, jak to jen miminko bude chtít. Pokud však svého drobečka po prvních či druhých narozeninách už nekojíte, pediatr vám může doporučit příkrmy v podobě batolecího mléka. Ale vám se do mléčné výživy – ze zcela pochopitelných důvodů – moc nechce. Děťátko možná mléko poprvé (podruhé, potřetí...i pošesté) odmítá a to klade nové, vyšší nároky na vás coby pečující osobu. Rádi bychom vás v tomto bodě povzbudili výčtem čtyř důvodů, které vám dodají motivaci při překonávání překážek spjatých se zaváděním batolecího mléka do jídelníčku vašich dětí. 

Jaké důvody mluví pro zavedení batolecích mlék do výživy batolat?

  • Nutriční vyváženost. Batolecí mléko Nutrilon 3 Advanced jsme navrhli tak, aby splňovalo nutriční potřeby malých dětí ve věku 1–2 let. Obsahuje optimální množství bílkovin, tuků, sacharidů, vitamínů a minerálů, které mimo jiného podporují imunitní systém* a vývoj** vašeho dítěte.
  • Posílení imunitního systému. Batolecí mléko Nutrilon 3 Advanced nebo Profutura DUOBIOTIKTM obsahuje vitamíny A, C a D, které přispívají ke správné funkci imunitního systému*. Už 1 malý hrneček (166 ml) zajistí děťátku téměř celou denní dávku vitamínu D.
  • Podpora vývoje mozku. Batolecí mléko Nutrilon 3 Advanced nebo Profutura DUOBIOTIKTM obsahuje omega 3 mastné kyseliny. Najdete v něm omega 3 mastnou kyselinu alfa-linolenovou, která podporuje rozvoj mozku a nervové soustavy. Železo zase přispívá k normálnímu rozvoji poznávacích funkcí u dětí.
  • Praktická příprava a podání. Příprava mléka je tak jednoduchá, že ho bez problémů zvládnete připravit jednou rukou, když v druhé držíte svoje děťátko. V případě Nutrilonu se dává jedna (zarovnaná) odměrka mléka na 30 ml vody. Převařte kojeneckou vodu a ochlaďte ji na doporučenou teplotu dle návodu. Vlijte odměřené množství vody do sterilní lahvičky.

Zadejte svůj e-mail a dostaňte z Nutriklubu víc!
Získejte cenné rady od našich odborníků a množství další výhod!
Přidejte s k nám!

Nezapomínejte na to, že batolecí mléka mají být součástí smíšené a vyvážené stravy. Jakékoliv otázky a pochybnosti vždycky konzultujte se svým pediatrem. Z obsahu na našem webu vám také doporučujeme články o stravě batolete.


*Vitamíny C a D přispívají k normální funkci imunitního systému. **Železo přispívá k normálnímu rozvoji poznávacích funkcí u dětí. Vápník je potřebný pro normální růst a vývoj kostí u dětí. Jód přispívá k normálnímu růstu dětí. Kyselina alfa-linolenová podporuje rozvoj mozku a nervové soustavy.

Denní dávka podle hodnot referenčního příjmu podle vyhlášky č. 54/2004 Sb. Kojení je nejpřirozenějším způsobem výživy dětí.

Důležité upozornění: Kojení je nejlepším způsobem výživy dětí. Kojenecká výživa by měla být používána na doporučení lékaře. Batolecí mléka mají být pouze součástí smíšené a vyvážené stravy. Způsob použití a další informace na obalech. Potravina pro zvláštní výživu. 11/2023.


Pomohl vám článek?
Související témata
Strava batolete
Sdílejte článek s přáteli
Do oblíbených
Související témata
Strava batolete
Související články
Nutriklub stále roste.
Děkujeme vám za důvěru.
Chci se zaregistrovat
20+
Odborníků se zapojilo do tvorby obsahu
100 000+
Spokojených maminek a tatínků
350+
Článků
od odborníků
25 000+
Zodpovězených dotazů v naší poradně
Chci se zaregistrovat
Nový e-shop - CHCI SLEVU