Průvodce světem kojeneckých mlék: které vašemu miminku vybrat?
Průvodce světem kojeneckých mlék: které vašemu miminku vybrat?
 K. Vondrová K. Vondrová
7 minut čtení

I když kojení považujeme za přirozenou věc, neznamená to, že je pro každou maminku a její miminko snadné. Vlastně kojení můžeme – společně s početím – označit za ten nejběžnější zázrak. Co dělat, když vás míjí – a pediatr vám doporučí kojenecké mléko? Netrapte se pocitem selhání! Kojenecká mléka Nutrilon zajistí vašemu miminku vhodnou výživu. A my vám poradíme, které mléko vybrat. 

Do oblíbených

Průvodce světem kojeneckých mlék: které vašemu miminku vybrat?

 K. Vondrová K. Vondrová
7 minut čtení

I když kojení považujeme za přirozenou věc, neznamená to, že je pro každou maminku a její miminko snadné. Vlastně kojení můžeme – společně s početím – označit za ten nejběžnější zázrak. Co dělat, když vás míjí – a pediatr vám doporučí kojenecké mléko? Netrapte se pocitem selhání! Kojenecká mléka Nutrilon zajistí vašemu miminku vhodnou výživu. A my vám poradíme, které mléko vybrat. 

Do oblíbených

Každé miminko je jedinečné – stejně jako jeho potřeby

Kojení. Magický proces, kdy maminka se svým miminkem zažívá novou úroveň intimity. Nebo frustraci, když se nedaří. Pokud se ani s podporou okolí, pediatra nebo laktační poradkyně nepodaří zajistit miminku dostatečný přísun živin z matčina prsu, nic si nevyčítejte.

Udělala jste maximum a podáváním pokračovacích kojeneckých mlék své dítě rozhodně nešidíte.

Nutrilon se s pomocí expertního týmu vědců snaží porozumět zásadním momentům rodičovství. Po vzoru mateřského mléka a také výživy v raném věku, které značka studuje už přes 50 let, vyvíjí recepturu pokračovacích a batolecích mlék, přizpůsobenou potřebám našich nejmenších.

Jak se rozdělují mléka Nutrilon?

Než začnete skenovat číslice a doporučený věk na obalech mlék, udělejme jeden krok zpátky k tomu nejzákladnějšímu rozdělení, které se řídí tím nejdůležitějším – potřebami dětí.

Rozdělení mlék Nutrilon podle potřeb dětí:

a) speciality na lékařský předpis (např. pro děti trpící potravinovou nesnášenlivostí)

b) mléka pro děti se specifickými potřebami (např. trpící kolikami a zácpou)

c) mléka pro zdravé děti

V dnešním článku se podrobně podíváme na mléka pro zdravé děti.

Při výběru mlék budete potkávat produkty s číslovku ze škály 1–5. Co to znamená?

Rozdělení mlék Nutrilon podle věku dětí:

• počáteční mléka (označena číslem 1) do 6 měsíců

• pokračovací mléka (označena číslem 2) od 6 do 12 měsíců

• batolecí mléka (označena číslem 3, 4,5 ) od 12 měsíců dále


Děti se specifickými výživovými potřebami (bez věkového omezení)

Některá miminka se po příchodu na svět s výživou trápí. Pediatr u nich odhalí reflux, koliky, intoleranci laktózy nebo alergii na bílkovinu kravského mléka. Právě z toho důvodu už více než 120 let vyvíjí Nutricia i speciální výživu, která spadá do kategorie potravin pro zvláštní lékařské účely. V tom případě se výběr mléka jednoznačně odvíjí od diagnózy a doporučení vašeho specialisty.

Děti od 6 měsíců: podpora imunity, krémová chuť i mléko pro malé “císaře a císařovny”

Při výběru dětské výživy je vždy nutné řídit se věkem dítěte, protože každá řada je speciálně upravena tak, aby maximálně pokrývala potřeby dítěte v dané vývojové fázi. My se teď podíváme na čtyři nejoblíbenější Nutrilon mléka určená dětem od ukončeného 6. měsíce věku, která nemohou být kojena.

1. Nutrilon Advanced 2 s recepturou pro podporu imunitního1 systému

2. Nutrilon Profutura DuobiotikTM 2 s krémově mléčnou chutí

3. Nutrilon Profutura CesarbiotikTM 2 nejen pro miminka narozená císařským řezem, pokud nemohou být kojená

4. Nutrilon ProsyneoTM H.A. (Hydrolysed Advance) s prebiotiky, probiotiky a částečně naštěpenou bílkovinou

Nutrilon Advanced 2: pro podporu imunity1 miminek

Imunitní systém se u miminek vyvíjí postupně. Důležitou roli hraje mateřské mléko, které je pro dítě tou nejlepší výživou (a také inspirací pro výrobce kojeneckých mlék). Pokračovací kojenecké mléko Nutrilon Advanced 2 obsahuje živiny pro podporu imunitního1 systému a normálního vývoje3 vašeho miminka.

Toto pokračovací kojenecké mléko obsahuje:

Vitamíny C a D, které přispívají k normální funkci imunitního systému,

vitamín D1, který je nezbytný pro normální růst a vývoj kostí,

omega-3 ALA (kyselina alfa-linolenová)3, která podporuje rozvoj mozku a nervové soustavy.

Receptura také obsahuje směs prebiotik GOS/FOS, napodobující funkci oligosacharidů v mateřském mléce, a také oligosacharid mateřského mléka 3´GL2.

Shrnutí: je na vás, pokud chcete svému miminku dopřát cenově dostupnou, kvalitní výživu podporující jeho imunitu1.

Balení: Nutrilon Advanced 2 můžete zakoupit hned ve dvou typech balení. Najdete ho v praktické dóze, kde lze odměrku pro správné dávkování chytře zasunout do úchytky v horní části balení. Pokud nejste nároční a nepotřebujete originální dózu, můžete zakoupit Nutrilon Advanced 2 v papírové krabici, která je plně recyklovatelná a také cenově výhodnější.


Nutrilon Profutura DuobiotikTM 2-4 s krémově mléčnou chutí

Nutrilon přináší také řadu pokračovacích a batolecích mlék Nutrilon 2-4 Profutura DuobiotikTM. Tato řada se vyznačuje vysoce kvalitním mléčným tukem dodávajícím mléku lahodnou chuť, kterou ocení i ti náročnější malí strávníci.

V Nutrilon Profutura DuobiotikTM 2 najdete:

• živiny pro podporu imunitního systému – vitamíny C a D1,

oligosacharid mateřského mléka 2'FL4 a HMO 3'GL2,

• toto pokračovací mléko navíc obsahuje klinicky testovanou směs prebiotik GOS/FOS napodobující funkci oligosacharidů v mateřském mléce.

Nutrilon 2 Profutura DUOBIOTIKTM

Shrnutí: je na vás, pokud miminku chcete dopřát tu nejlahodnější chuť a mléčný tuk prvotřídní kvality, který dětské jazýčky milují.

Balení: Od roku 2022 jsou pokračovací a batolecí mléka Nutrilon Profutura DuobiotikTM k dostání v novém plně recyklovatelném balení. Nutrilon se neustále snaží své produkty inovovat a zjednodušovat maminkám život. Tento nový obal disponuje systémem otevírání s pojistkou a zajišťuje tak snazší použití bez obav z kontaktu s mléčným práškem. Obal lze navíc snadno opětovně uzavřít. Pokud si vaše děťátko toto mléko oblíbí, můžete dále pokračovat s batolecími mléky, která jsou určena dětem od 12 do 24 měsíců.


Nutrilon Profutura CesarbiotikTM 2

Pro miminka, která přišla na svět císařským řezem, vyvinul Nutrilon speciální umělou výživu Nutrilon Profutura CesarbiotikTM 2.

Toto pokračovací mléko obsahuje:

probiotika Bifidobacterium breve, z kmenu bifidobakterií, který se přirozeně nachází ve střevě kojených dětí

prebiotika GOS/FOS napodobující funkci oligosacharidů v mateřském mléce,

• receptura je vyvinutá pro podporu imunitního systému1 miminka a nenajdete v ní palmový olej.

Shrnutí: je na vás, pokud se vaše miminko narodilo císařským řezem a vy chcete i po jeho ukončeném 6. měsíci chytře podpořit jeho imunitu1

Balení: Také balení Nutrilon Profutura CesarbiotikTM 2 je praktické a plně recyklovatelné. Rodičům přináší bezpečnou a snadnou manipulaci při přípravě.

Nutrilon ProsyneoTM H.A. 2 (Hydrolysed Advance)

Oblíbená receptura značky Nutrilon: receptura s hydrolyzovanou bílkovinou, vyvinutou na základě pokročilého výzkumu výživy v raném věku.

Toto pokračovací mléko obsahuje:

 syrovátkovou bílkovinu naštěpenou na menší části,

komplex SYNEO™ – kombinaci probiotik Bifidobacterium breve a prebiotik GOS/FOS,

• důležité živiny včetně vitamínů C a D,

prebiotika GOS/FOS napodobující funkci oligosacharidů v mateřském mléce,

probiotika Bifidobacterium breve, z kmenu bifidobakterií, který se přirozeně nachází ve střevě kojených dětí.

Shrnutí: je na vás, pokud vaše miminko preferuje recepturu s částečně naštěpenou bílkovinou

Balení je praktické a splňuje vysoké požadavky na hygieničnost. Pokračovací a batolecí mléka Nutrilon Prosyneo™ H.A.- Hydrolysed Advance naleznete v obalu s moderním designem, který zajistí komfortní přípravu mléka.


Další dotazy? Čekají na ně specialisté Nutrilon linky!

Máte otázku, na kterou článek neodpovědě? Doptejte se zdarma odborníků spolupracujících se značkou Nutrilon. Každý den jsou členům Nutriklubu k dispozici na telefonu, chatu i e-mailu.


1. Všechna pokračovací mléka obsahují vitamíny C a D dle požadavků legislativy. Vitamíny C a D přispívají k normální funkci imunitního systému. 2. HMO (oligosacharid mateřského mléka) 3´GL (3´galaktosyllaktóza) pochází z našeho unikátního procesu. 3. ALA (kyselina alfa-linolenová) přispívá k normálnímu vývoji mozku a nervové soustavy. Dle požadavků legislativy všechna pokračovací mléka obsahují ALA. 4. 2´FL (2´fukosyllaktóza)

Kojení je nejlepším způsobem výživy dětí. Kojenecká výživa by měla být používána na doporučení lékaře. Batolecí mléka mají být pouze součástí smíšené a vyvážené stravy. Způsob použití a další informace na obalech. Potravina pro zvláštní výživu. 09/2023.


Pomohl vám článek?
Související témata
Přechod na umělé mléko
Sdílejte článek s přáteli
Do oblíbených
Související témata
Přechod na umělé mléko
Související články
Nutriklub stále roste.
Děkujeme vám za důvěru.
Chci se zaregistrovat
20+
Odborníků se zapojilo do tvorby obsahu
100 000+
Spokojených maminek a tatínků
350+
Článků
od odborníků
25 000+
Zodpovězených dotazů v naší poradně
Chci se zaregistrovat
Nový e-shop - CHCI SLEVU