V Praze za zvířátky
V Praze za zvířátky
Martin Cihlář
2 minuty čtení
Nevíte kam v dnešní době vzít děti za zvířátky, když jsou ZOO zavřené? Mám pro Vás pár tipu!
Do oblíbených

V Praze za zvířátky

2 minuty čtení
Nevíte kam v dnešní době vzít děti za zvířátky, když jsou ZOO zavřené? Mám pro Vás pár tipu!
Do oblíbených

Žijete v Praze a máte malé dětičky? A Vaše děti milují zvířátka? Nedávno jsme s manželkou objevili 2 skvělá místa pro děti s velkou spoustou zvířátek. Obě místa jsou považována za takovou malou dětskou venkovní Zoo a jsou přístupná celoročně.


První z nich je Zoopark Milíčov. Nachází se v Praze na Hájích. Naleznete zde kromě tradičních hospodářských zvířat (prase, kráva, kozy, husy, králíci, slepice,..), také zvířátka krapet exotičtějšího původu - například mara stepní, surikaty nebo zde mají svou vodní nádrž a výběh i nutrie. V areálu se také nachází několik sekcí s ptáky.

Zadejte svůj e-mail a dostaňte z Nutriklubu víc!
Získejte cenné rady od našich odborníků a množství další výhod!
Přidejte s k nám!

Uprostřed parku je vodní nádrž s kačenama a jinými ptáky. Děti je mohou obdivovat mimo jiné i z mola, na kterém je také možnost zakoupení krmení pro tato zvířátka. Během návštěvy Zooparku je možné se občerstvit v malém kiosku a odpočinout si u dětského hřiště s pískovištěm, které Vaši potomci určitě ocení. Vstupné je zde symbolické, 20 kč.


Druhým z míst je Toulcův dvůr. Komplex, který je poněkud větší, se nachází v Hostivaři. Oficiálně je tento prostor centrem ekologické výchovy a vzdělávání, což také znázorňují naučné tabule rozmístěné po celém areálu. V areálu je také prostor, který je vyhrazený malé ekoškolce. Kromě něj zde najdete rozsáhlý prostor pro zvířátka, kde jsou zastoupena prasata, slepice, husy, králíci, kozy či ovce. Také jsou zde k vidění krávy, koně nebo třeba holoubci, kteří zde mají velký holubník. Kromě venkovního areálu, který je zaplaven zvířátky, a naučné stezky, kterou můžete absolvovat s většími dětmi, nabízí tyto prostory také účast na spoustě tématických akcí, na příměstských táborech nebo na různých zážitcích (na den farmářem nebo třeba jízda na koni) atp. Ve dvoře je také jídelna s pestrým výběrem a bioobchůdek. Areál je dostupný denně bez poplatku. 

TIP - v zimě se kromě návštěvy zvířátek dá v Toulcově dvoře také skvěle bobovat!


Zatím jsme obě tato místa navštívili jen v zimě, ale plánujeme se určitě vrátit i v létě, protože mají obě krásná posezení pro rodiče i vyžití pro děti včetně nějaké té svačinky k zakoupení.


Pomohl vám článek?
Související témata
Poznáváme svět s dětmi Vaše příspěvky
Sdílejte článek s přáteli
Do oblíbených
Související témata
Poznáváme svět s dětmi Vaše příspěvky
Související články
Nutriklub stále roste.
Děkujeme vám za důvěru.
Chci se zaregistrovat
20+
Odborníků se zapojilo do tvorby obsahu
100 000+
Spokojených maminek a tatínků
350+
Článků
od odborníků
25 000+
Zodpovězených dotazů v naší poradně
Chci se zaregistrovat
Nový e-shop - CHCI SLEVU