Jižní Čechy s batoletem
Jižní Čechy s batoletem
Anna Baláčková
2 minuty čtení
Jak si užít dovolenou v Čechách s 20-měsíčním batoletem?
Do oblíbených

Jižní Čechy s batoletem

2 minuty čtení
Jak si užít dovolenou v Čechách s 20-měsíčním batoletem?
Do oblíbených

Letos jsme se rozhodli strávit letní dovolenou v Čechách, konkrétně na jihu kousek od Třeboně. Níže přináším pár tipů, jaké jsme podnikli aktivity, aby se zabavili rodiče i naše malá neposeda. 

1. Kolo

Třeboň a okolí je pro cyklistiku ideální, rovinaté terény a krásné cyklostezky. Tak jsme posadili malou do sedačky a vyrazili. Dceři se projížďky moc líbily, pozorovala okolí a byl klid :) Určitě je fajn sem tam udělat přestávku na nějakém hřišti, aby se děti vyblbly. Doporučuji projet okolí treboňských rybníků, tam není nouze ani o hřiště, ani o pěkná místa ke koupaní a odpočinku. 

Zadejte svůj e-mail a dostaňte z Nutriklubu víc!
Získejte cenné rady od našich odborníků a množství další výhod!
Přidejte s k nám!

2. Zoo

Určitě doporučuji navštívit zoo, která patří k zámku Hluboká, myslím, že pro dceru je to jeden z top zážitků dovolené. Zoo je plná krásných výběhů, ke kterým je dobrý přístup, je plná dětských hřišť a hlavně je tak akorát velká, aby se dala celá projít i s malými dětmi. 

3. Pískovny 

Pokud Vaše děti milují vodu, v létě jsou jihočeské pískovny jasná volba. My jsme navštívili ty u Veselí nad Lužnicí. Dominují krásným pozvolným přístupem do vody, čistou vodou, a hlavně spoustou písku na plážích, který děti zaměstná na opravdu dlouho :) 

4. Safařiště

Kousek od městečka Borovany se nachází safari, kde jsou k vidění nejen výběhy se zvířaty, ale hlavně opravdu velké a krásně udělané venkovní hřiště "Safařiště". Na něm se vyblbnou malí i velcí. Zaplatit se dá i klasická jízda otevřeným autobusem po safari. Jinak je ale vstup do areálu zdarma! :) 

5. Les 

Celé jižní Čechy jsou poseté krásnými lesy. My jsme si na přelomu července a srpna užili doslova borůvkohody. Borůvek bylo po lesích všude plno a malou je bavilo nejen sbírat, ale hlavně s nimi barvit vše na co přišla :) Měli jsme štěstí i na pár hub, zejména na lišky. No a nevynechali jsme ani stavění domečků z klacků a mechů, neznám dítě, které by tohle nebavilo :) 

My jsme si naši dovolenou užili na 100%, příští rok určitě vyrazíme zas. 

Pomohl vám článek?
Související témata
Poznáváme svět s dětmi
Sdílejte článek s přáteli
Do oblíbených
Související témata
Poznáváme svět s dětmi
Související články
Nutriklub stále roste.
Děkujeme vám za důvěru.
Chci se zaregistrovat
20+
Odborníků se zapojilo do tvorby obsahu
100 000+
Spokojených maminek a tatínků
350+
Článků
od odborníků
25 000+
Zodpovězených dotazů v naší poradně
Chci se zaregistrovat
Nový e-shop - CHCI SLEVU