Aktivity pro děti před Velikonocemi
Aktivity pro děti před Velikonocemi
Martin Cihlář
2 minuty čtení
Poradím Vám, jak kreativně zabavit děti o Velikonocích
Do oblíbených

Aktivity pro děti před Velikonocemi

2 minuty čtení
Poradím Vám, jak kreativně zabavit děti o Velikonocích
Do oblíbených

I když je Majda stále ještě relativně malá, tak samozřejmě vnímá, že se u nás doma na něco připravujeme. Tím “něco” jsou Velikonoce. O nich si povídáme, díváme se na videa spojená s Velikonocemi, čteme si o nich, koukáme na obrázky do knížek a v neposlední řadě i tvoříme. A co tvoříme? Především velikonoční výzdobu a pak nějaké drobnosti do velikonoční výslužky pro koledníky, kteří přijdou na šlahačku. 


Vajíčka plastová

Zadejte svůj e-mail a dostaňte z Nutriklubu víc!
Získejte cenné rady od našich odborníků a množství další výhod!
Přidejte s k nám!

Začínali jsme s tím nejtypičtějším a tím jsou vajíčka. Manželka nakooupila polystyrénová a k nim akrylové barvičky. Majda poté vajíčka různých velikostí barvila všemožnými barvičkami. Část vajíček jsme použili na dekorování bytu a část je schovaná pro koledníky jako výslužka.


Zajíček kartonový

Protože Majdě vajíčka šly a miluje aktuálně zajíčky a ti také patří k Velikonocům, tak jsme hned kupovali kartonového zajíčka, který měl být původně na decoupage (tuhle techniku budeme trénovat až trochu poroste), ale my ho zase “jen” nabarvili barvičkama. Nicméně poté jsme ho alespoň posadili do hezkého květináčku a podestlali ho dřevitou vlnou.


Osení

To patří k velikonocům a nemohlo by chybět. Vzali jsme tedy květináček a dali možnost Majdě patlat se v hlíně a zasadit osení. Pravidelně zalíváme a sledujeme, jak se nám klubou ta malá zelená travička. Těšíme se z každého malého pokroku při růstu.


Kartonové obrázky s luštěninami

Tohle je věc, kterou našla manželka na instagramu. Vytvořili jsme dceři tvořící pole z kartonu (obdélník s hranami) a do toho nakreslili nějaký obrázek (duha, kytička, kraslice) - všechny hrany jednotlivých obrázků jsme znázornili kartónem a tak vznikla volná políčka k vyplnění barevnými luštěninami neboli hrací pole naší Majdy. Ta už pak řádila dle libosti a vyplňovala dle typu luštěniny nebo barvičky jednotlivá políčka, až vznikl finální obrázek.


Kuřátka z WC ruliček

Cokoliv, kde se lepí oči, u nás boduje, protože jsme se tohle slůvko zrovna naučili. Takže jednoduchá aktivita, ke které stačí rulička od WC, barevné papíry, jeden pár očí, nůžky a lepidlo. Ruličku přestříhnete napůl, polepíte vy žlutým papírem a zbytek přenecháte dítěti (nebo my to tak alespoň udělali, ale záleží na věku) - dítě pak nalepí očička, již vystřižená křidýlka a zobáček a je to. Máte další drobnost do výzdoby.


Vajíčka normální

Tradice, že ano? Ta by nemohla chybět - na ty se teprve chystáme. Plán je takový, že vajíčka uvaříme natvrdo, obarvíme a Majdě dáme krásné velikonoční nálepky, ať se vyřádí. Má totiž nálepkové období. A hlavně, potřebujeme nějakou další drobnost do výslužky pro koledníky.


Moc toho není, ale málo také ne. Majdu tyhle aktivity hrozně baví, takže se snažíme inspirovat, kde to jde, vymýšlet a zapojovat ji do všeho možného. Snad i Vás jsme inspirovali a Vaši prcci si to užijí.

Pomohl vám článek?
Související témata
Vaše příspěvky Hrajeme si
Sdílejte článek s přáteli
Do oblíbených
Související témata
Vaše příspěvky Hrajeme si
Související články
Nutriklub stále roste.
Děkujeme vám za důvěru.
Chci se zaregistrovat
20+
Odborníků se zapojilo do tvorby obsahu
100 000+
Spokojených maminek a tatínků
350+
Článků
od odborníků
25 000+
Zodpovězených dotazů v naší poradně
Chci se zaregistrovat
Nový e-shop - CHCI SLEVU