Imunita kojenců a zásady správné výživy po 6. měsíci věku

Ve spolupráci s MUDr. Petrem Tláskalem, CSc., předsedou Společnosti pro výživu jsme pro vás připravili brožuru, ve které se dozvíte zajímavé a užitečné informace o zásadách správné výživy a trénování imunity u kojenců ve věku 6 - 12 měsíců.


Co v brožuře najdete?

  • Jak správně trénovat imunitu a jaké jsou její druhy.
  • Jakým způsobem můžete přispět k trénování imunity kojenců ve věku 6 - 12 měsíců.
  • Informace o zásadách správné výživy.
  • Jak na zavádění příkrmů do 1 roku.
  • Jak vzniká alergie a zda je možné jejímu vzniku předcházet.
STÁHNĚTE SI BROŽURU ZDE

Související články

Zjistěte více o mateřství

mom and baby

Spojte se s naší poradnou odborníků

Potřebujete radu? Spojte se s námi. Pomůžeme vám s otázkami týkajících se těhotenství, mateřství, rodičovství nebo výživy dětí.

Na vaše dotazy jsme připraveni odpovídat každý všední den od 8:30 do 16:00.

Důležité upozornění

Pro výživu novorozenců a kojenců je nejpřirozenější a nejvýhodnější stravou, zastoupením a kvalitou živin, mateřské mléko. Kojenecká výživa by měla být používána jen na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy lidí, farmacie nebo péče o matku a dítě. Světová zdravotnická organizace doporučuje výhradné kojení do 6 měsíců věku dítěte, a pokud je to možné, pokračovat v kojení až do dvou let věku dítěte. Vždy mějte na paměti, že rozhodnutí přestat kojit může být nevratné. Přechod na kojeneckou výživu má i zvýšené finanční a sociální dopady oproti kojení. Pro zdraví kojence je důležité důsledné dodržovat doporučený postup přípravy, dávkování a použití kojenecké výživy uvedený na obale. Způsob použití a další informace na obalech. Batolecí mléka, příkrmy, kaše a sušenky mají být pouze součástí smíšené a vyvážené stravy dítěte. Potraviny pro zvláštní výživu. 

x