Mléko při přípravě hodně pění, co mám dělat?
Dobrý den, při přípravě kojeneckého mléka, konkrétně Nutrilonu Profutura, mi mléko hodně pění. Dělám při přípravě něco špatně?
Agáta K. se ptá
Příprava mléka je jednoduchá, ale pro někoho je to někdy oříšek. Co je důležité? Je velmi důležité dodržet správnou teplotu vody, to je 40 °C. To dobře poznáme tak, že si kápneme vodu na hřbet ruky, nesmí nás pálit. Má mít prakticky teplotu blízkou teplotě těla. Když máme v lahvičce takto zchlazenou kojeneckou vodu, přidáme správný počet zarovnaných odměrek. Na 30 ml vody se dává vždy jedna odměrka. Lahvičku zavřeme a mírně protřepeme. Nešejkujeme, ani netřepeme energicky, protože pak by se mléko více napěnilo. A mléko máme hotové, bez nadměrných bublinek a můžeme ho děťátku hned po kontrole teploty mléka na naší ruce podávat.
Nutriklub stále roste.
Děkujeme vám za důvěru.
Chci se zaregistrovat
Děkujeme vám za důvěru.
20+
Odborníků se zapojilo do tvorby obsahu
100 000+
Spokojených maminek a tatínků
350+
Článků
od odborníků
od odborníků
25 000+
Zodpovězených dotazů v naší poradně