Mléko s hydrolyzovanou bílkovinou a hořká chuť

Stále kojím, ale už málo, a tak už pomalu začínáme dávat UM s částečně naštěpenou bílkovinou.  Chutnala jsem ho, ale přijde mi, že má hořkou nebo nahořklou chuť. Naše doktorka mi říká, že to tak má být, ale já se radši chci ještě zeptat i u vás. 

Lenka S.
Lenka S. se ptá

Speciální mléka s hydrolyzovanou bílkovinou mají díky své speciální technologii výroby mírně nahořklou chuť. Je to dáno štěpením bílkoviny a nahořklá chuť je tedy u těchto mlék normální.

Nemusíte se bát, že by si miminko na mléko nezvyklo. Malá miminka si na mléko přivykají obvykle dobře a přechod nečiní žádný problém.

Pokud bylo děťátko déle kojené a pediatr po ukončení kojení doporučí podávání speciálního mléka, je vhodné začít s jeho podáváním již v průběhu kojení a zvykat ho postupně. To znamená, že lze do lahvičky  ke speciálnímu mléku přidávat dočasně i část mateřského mléka, aby byla pro děťátko chuť podobnější té, kterou zná.

Podobnou chuť mají i mléka s vysoce štěpenou bílkovinou (extenzivně hydrolyzovanou bílkovinou),  která se podávají pokud má miminko alergii na bílkovinu kravského mléka.

Pomohla vám odpověď?
Související témata
Přechod na umělé mléko Alergie u dětí
Sdílejte ji s přáteli
Do oblíbených
Související témata
Přechod na umělé mléko Alergie u dětí
Nutriklub stále roste.
Děkujeme vám za důvěru.
Chci se zaregistrovat
20+
Odborníků se zapojilo do tvorby obsahu
100 000+
Spokojených maminek a tatínků
350+
Článků
od odborníků
25 000+
Zodpovězených dotazů v naší poradně
Chci se zaregistrovat