Speciální mléka s hydrolyzovanou bílkovinou mají díky své speciální technologii výroby mírně nahořklou chuť. Je to dáno štěpením bílkoviny a nahořklá chuť je tedy u těchto mlék normální.
Nemusíte se bát, že by si miminko na mléko nezvyklo. Malá miminka si na mléko přivykají obvykle dobře a přechod nečiní žádný problém.
Pokud bylo děťátko déle kojené a pediatr po ukončení kojení doporučí podávání speciálního mléka, je vhodné začít s jeho podáváním již v průběhu kojení a zvykat ho postupně. To znamená, že lze do lahvičky ke speciálnímu mléku přidávat dočasně i část mateřského mléka, aby byla pro děťátko chuť podobnější té, kterou zná.
Podobnou chuť mají i mléka s vysoce štěpenou bílkovinou (extenzivně hydrolyzovanou bílkovinou), která se podávají pokud má miminko alergii na bílkovinu kravského mléka.